Oppsummering av 2017

2017 nærmer seg slutten og det er tid for å se tilbake på et innholdsrikt år .

2017 har gitt oss mange nye kunder, leverandører, samarbeidspartnere og viktigst av alt en ny kollega. 1 Juni begynt Marius Hesleskaug som Senior Teknikker hos oss. I tillegg til intern kursing av våre ansatte var denne ansettelsen en del av kompetansen hevingen hos oss og i utviklingen videre sammen med våre kunder.

Vi leverer i dag tjenester innenfor ASP (kontor i skyen), backup, internettlinjer, datadrift samt salg og leasing av HW. Vi har i løpet av året blitt Dropbox Business- og Viken fiber/Altibox bedrift forhandler. Totalt sett gir det oss den kompetanse, bredden og valg muligheten som våre kunder har behov for, for å kunne jobbe like effektivt både på kontoret og utenfor kontoret samt ha all data trygt lagret på et sted.

Vi har blitt forhandler for det lokalt utviklede CRM og prosjektoppfølgingssystemet BAS Online.
Et system som håndterer kunder, kontaktpersoner, kundehenvendelser og prosjekter på en enkel og oversiktlig måte.

Av oppdrag i 2017 så har vi hatt IT-leveransen av bredbånd, nettverk, systemovervåkning og datamaskiner til 3 nye restauranter i Oslo.

En lokal kunde med 15 ansatte, men har stort sett kunder utenfor Norge ønsket en lokal løsning med full redundans av arbeidsområder til fjernlokasjon (ASP Back it up). I tillegg ønsket de smidigheten med SSO i lokalt domene med office 365 i skya, løsningen ble Dell server med Vmware plattform og Windows server 2016.

For en kunde med ca. 80 ansatte i midt Norge har vi satt opp en Hybrid ASP tjeneste med DFS (Distributed File System) på fellesområder. Etter kundens ønske ble løsningen satt opp med Microsoft Remote APP/web, med mulighet for å koble til eksternt skrivebord. Mail ble flyttet fra Exchange til Office 365.

For kunde med flere lokasjoner og større uteområder har vi levert kompetanse og utstyr gjennom planlegging og kartlegging av dagens situasjon. Her har vi nå levert tilpassede internettlinjer, fjernet gammelt utstyr, levert nytt utstyr som gir internett dekning på et større ute området samt dekning i administrasjonsbygget som består av mange rom, kjeller og kroker og kriker. Gjestenett er etablert og skilt ut fra dagens hovednett, og satt begrensninger på slik at alle har tilgang til internett. Oppgradering gjør at de ansatte nå kan jobbe med sine arbeidsoppgaver uavbrutt hele dagen og arbeidsdagen har blitt mer effektiv. Løsningen ble Ubiquiti UniFi serien fra GW, AP til switcher samt konsulenttimer og hjelp av et eksternt selskap til kabling.

Utstyr fra Ubiquiti har i løpet av året blitt brukt til å løse store og små utfordringer hos våre kunder. På slutten året løste vi utfordringen for en kunden med dårlig mobildekning innendørs. Løsningen ble etablering av wifi tale.

Vi ønsker alle en fortsatt god jul og et godt nytt år.

Photo by Daniel Olah on Unsplash